Potraga

Mostar: Pobjegao iz sudnice i skočio u Neretvu

Službenici sudske policije su A.M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve te je A.M., vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočio u rijeku.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 02. 2023. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudski policajac ozlijeđen je u Mostaru nakon što je lovio Muhameda A., koji je pobjegao iz zgrade Županijskog suda Mostar, uskočio u Neretvu te nakon što je isplivao nastavio bježati.

Kako je potvrđeno za Bljesak.info, pripadnici mostarske policijske uprave Centar blokirali su područje te traže bjegunca, koji je, kako doznajemo, pobjegao iz sudnice. 

"Naime, postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru od 6. veljače kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog A.M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest dana, službenici sudske policije su nakon izvršenih operativnih provjera izvršili radnju privođenja lica A.M. u službene prostorije Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koje se nalaze u Županijskom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta", priopćila je Sudska policija FBiH.

Dodaje se kako je navedena osoba s ciljem bijega, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Županijskog suda u Mostaru, iskočilo kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici Sudske policije u namjeri da lice A.M. zaustave, krenuli u potragu za istim.

Službenici sudske policije su A.M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve te je A.M., vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočio u rijeku.

Prilikom navedene potrage službenik sudske policije L.J. se u namjeri da dođe do tražene osobe poskliznuo s litice prema obali rijeke Neretve kojom prilikom je zadobio povrede, te je odmah prevezen u Kliničku bolnicu u Mostaru radi utvrđivanja stupnja ozljeda i pružanja liječničke pomoći, gdje se trenutno i nalazi.

Službenici Centra sudske policije u HNŽ-u u koordinaciji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a i dalje tragaju za A.M.

U priopćenju je istaknuto kako će Sudska policija pokrenuti postupak detaljnih provjera vezanih za navedeni događaj o čemu će biti obaviješteni nadležni organi i javnost.

Prema neslužbenim informacijama, bjegunac se veže uz više krađa te uz pucnjavu u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close