Za organizirani kriminal

Mostar: Određen pritvor desetorici uhićenih u akciji STEP

Akcijom STEP su uhićene i dokumentirane osobe koje se sumnjiče za kaznena djela 'Organizirani kriminal', u vezi sa kaznenim djelima 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i 'Teška krađa' Kaznenog zakona FBiH
Vijesti / Crna Kronika | 03. 08. 2020. u 11:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mjesec dana pritvora, dobili su uhićeni u akciji ''Step'', koja je bila organizirana na području Mostara.

''Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, Rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 01.08.2020. godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana osumnjičenim Admiru Demiroviću, Aldinu Demiroviću, Selimu Demiroviću, Denisu Grahi, Goranu Oručeviću, Mirzi Šteti, Gordanu Marijanoviću, Danijelu Prci, Jasminu Kresi i Danijelu Peharu, zbog osnovane sumnje da su  počinili kaznena djela iz čl. 342. “Organizirani kriminal”, u vezi s kaznenim djelom iz čl. 238. “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i kaznenim djelom iz čl. 287. “Teška krađa” Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a sve u svezi s čl. 55. i 31. istog Zakona'', navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva.

Foto: Bljesak.info / Privođenje u prostorije FUP-a

Županijski Sud u Mostaru je, kako navode u priopćenju, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i sudionike, kao i da će ponoviti kazneno djelo za koje se terete, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Foto: Bljesak.info / Privođenje u prostorije FUP-a

Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K, u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu.

Napomena:

''Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenuodgovornost za počinjenje kaznenog djela,  jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom'', navodi se u priopćenju Tužiteljstva HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close