s poteškoćama u razvoju

Mostar: Obitelj tvrdi da je dječaka netko napao, policiji prijavljeno da ga je udario automobil

Vijesti / Crna Kronika | 02. 03. 2016. u 08:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok obitelj osamnaestogodišnjaka s poteškoćama u razvoju A. M. tvrdi da ga je netko brutalno pretukao u petak na povratku iz škole, u policiji su nam rekli kako je prijavljeno da je dječaka ''navodno udarilo auto''.

''Dječak je izjavio da ga je tijekom dana navodno udarilo auto na području Zalika, liječnik nije uspio ustanoviti stupanj ozljeda'', rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Dječaku su izbijena četiri gornja zuba, piše Dnevni list navodeći da je medicinskim pregledom utvrđeno kako je ozljeda nastala kao posljedica udarca u čeljust. No s obzirom da je dječak, dijete s poteškoćama u razvoju, iz njegova iskaza je teško zaključiti što se točno dogodilo.

Inače, dječaka svako jutro u školu vodi njegov brat, a iz škole se vraća autobusom bez pratnje.

''Ne znamo je li Amir napadnut u krugu škole ili na autobusnoj postaji u Sjevernom logoru ili na putu od Španjolskog do kuće. Po meni je veća vjerojatnost da se napad dogodio oko škole, barem to Amir najčešće govori. Šokantna je činjenica da nitko od građana nije reagirao. Oko podne su na svim navedenim lokacijama velike gužve. Nije mi jasno ni kako je onako krvav i dezorijentiran uopće sam došao kući. On je još uvijek u stanju šoka kao uostalom i cijela obitelj. Ne znam kako će se od ovoga uopće oporaviti. Inače je bojažljiv. Poslije ovoga događaja se mislim neće više niti usuditi hodati ulicama sam. On je inače jako miran i povučen. Garantiram da nikoga nije ničim izazvao. Tko bi normalan mogao dići ruku na tako jedno nevino stvorenje kao što je Amir'', rekao je dječakov brat za Dnevni list, koji najvjerojatnijom mogućnošću smatra varijantu po kojoj je napadač Amiru zabranio da kaže istinu.

Obitelj nikada ranije nije primijetila da je Amir na bilo koji način bio maltretiran ili zlostavljan.

Kopirati
Drag cursor here to close