Potvrđeno

Četiri Mostarca uhvaćena zbog niza pljački i napada

Slobode su lišeni M.B. (1998.), Š.B. (2002.) ,M.B. (2006.) i H. B. (2003.) svi iz Mostara.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2024. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak 31. svibnja 2024 godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su na osnovu prijava i prikupljanjem operativnih saznanja, izvršili identifikaciju, lociranje i lišenje slobode počinitelja dva kaznena djela "Razbojništvo", potvrđeno je za Bljesak.info iz MUp-a HNŽ.

Tom prilikom slobode su lišeni M.B. (1998.), Š.B. (2002.) ,M.B. (2006.) i H. B. (2003.) svi iz Mostara. Po naredbi Općinskog suda Mostar, izvršen je pretres kuće koju su koristile osobe lišene slobode, gdje su tom prilikom pronađena sredstva koja su korištena u izvršenju predmetnih krivičnih djela, jedna automatska puška, jedan pištolj, kao i sredstva koja su pribavljena izvršenjem krivičnih djela.

Navedeni predmeti su oduzeti i pohranjeni u Sektoru kriminalističke policije.

Naime, u 29. svibnja 2024. godine u PU Mostar se obratio E. K.(1986) iz Sarajeva prijavio da se negdje na području Vrapčića kod Mostara zaustavio sa svojim privatnim motornim vozilom kako bi napravio pauzu i odmorio se od vožnje, da bi se nedugo iza toga iza njega zaustavilo drugo vozilo tamne boje nepoznate marke i iz kojeg su izašle 3 nepoznate osobe, i od kojih je jedna osoba bila naoružano pištoljem te od istog otuđili mobilni telefon marke ''Iphone''.

Ovom prilikom jedna od navedenih nepoznatih osoba je udarcima pištoljem nanijelo tjelesne ozljede oštećenom nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

U petak 31. svibnja godine G. H. (1992.) iz Ljubuškog prijavio je, da su mu tijekom noći 30/31.05.2024.godine u mjestu Zaton (Mostar) uz magistralni put M17 tri nepoznate osobe uz prijetnju oružjem oteli njegovo vozilo marke Mercecdes, C klase, te istog uz upotrebu sile odveli u naselje Vrapčići gdje su ga pretukli i otuđili osobne stvari, da bi ga u jutarnjim satima odvezli u mjestu Kruševo te ga izbacili iz vozila i ostavili pored puta sa teškim ozljedama.

Sa cjelokupnim događajem je upoznat postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Mostar.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close