Teško ozlijeđen u prometnoj nesreći

Mostar: Dječak helikopterom prevezen u Beograd

Vijesti / Crna Kronika | 18. 12. 2022. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srna / Dječak helikopterom prevezen u Beograd 

Helikopterski servis Republike Srpske danas je izvršio medicinski transport dvanaestogodišnjeg dječaka iz Sveučilišne kliničke bolnice /SKB/Mostaru specijaliziranu medicinsku ustanovu u Beograd, potvrdio je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

Kusturić je naveo da je Helikopterski Servis Republike Srpske u subotu navečer dobio poziv iz SKB Mostar i da je danas u prijepodnevnim satima organizirana medicinska evakuacija.

Odazvali se pozivu 

Riječ je o dječaku koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći prije desetak dana i bio je smješten u SKB Mostar. Dobili smo poziv liječnika iz SKB Mostar da se dijete evakuira u Beograd. U pratnji imamo liječnika, medicinskog tehničara i kompletnu medicinsku opremu da damo svu podršku", rekao je Kusturić.

On je naveo da je medicinska evakuacija iz SKB Mostar izvršena u 12:30 sati.

Kusturić je istaknuo da Helikopterski servis reagira uvijek na svaki poziv, ne samo u Republici Srpskoj već i u Federaciji BiH, posebno kada je riječ o djeci.

"Tijekom ove godine izvršili smo 66 medicinskih evakuacija, što dovoljno govori koliko smo agilni po tom pitanju", dodao je Kusturić.

On je ukazao da je poenta helikopterskog transporta što brže reagiranje.

"Mi ćemo dječaka za manje od sat vremena prebaciti za Beograd, a znamo koliko bi to trajalo kopnenim putem. Naši doktori kaži da su u ovakvim situacijama bitni minuti, a ne sati. Ono što je najveća satisfakcija ovoga poziva jeste to da možemo pomoći, posebno djeci", naglasio je Kusturić.

Dvanaestogodišnji dječak iz Banja Luke teško je ozlijeđen u sudaru dva automobila 2. prosinca oko 21:00 sati na magistralnoj cesti Mostar - Stolac u mjestu Rotimlja.

Nesreća 

Brat dječaka bio je na liječenju u Kantonalnoj bolnici "Dr Safet Mujić" i otpušten je s liječenja, dok se majka i kum još nalaze u SKB Mostar.

Ravnatelj Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević od trenutka prometne nezgode upoznat je o stanju, dijagnostici i liječenju članova ove obitelji, jer je riječ o osiguranicima iz Republike Srpske.

"Bio sam u svakodnevnom kontaktu s liječnicima koji su se brinuli o stanju ozlijeđenih. Nakon njihove iskazane zainteresiranosti da se dječak premjesti u specijaliziranu zdravstvenu ustanovu, dao sam i svoj doprinos u organizaciji transporta", rekao je Milivojević.

On je zahvalio svima koji su sudjelovali u liječenju, medicinskom osoblju SKB Mostar i Kantonalne bolnice "Dr Safet Mujić", a posebno ministru zdravlja Srbije Danici Grujičić koja je hitno reagirala i stavila sve kapacitet zdravstvenog sistema Srbije na raspolaganje za dalje liječenje djeteta.

Milivojević je napomenuo i posebnu ulogu Helikopterskog servisa Republike Srpske s kojim je uspješno organizirao niz uspješnih medicinskih transporta.

Kopirati
Drag cursor here to close