Magdy Dizdarević

Mostar: 34 mjeseca zatvora zbog ubojstva mladića

Vijesti / Crna Kronika | 21. 09. 2016. u 21:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog sudjelovanja u tučnjavi, u kojoj je od zadobivenih ozljeda preminuo Magdy Dizdarević 2009. godine, osuđeno je ukupno osam osoba.

Presudom Općinskog suda u Mostaru na kazne zatvora od po pet mjeseci osuđeni su Erol Begović, Adnan Ivković, Nedžad Klarić, Igor Salčin, Fadil Bećirević.

Na zatvorske kazne od po tri mjeseca osuđeni su Edin Prguda, Hadžija Gaš i Senaid Krhan, dok su Skender Gaš i Zenel Berića oslobođeni optužbe za sudjelovanje u tučnjavi.

Što se tiče Harisa Dvizca, odvojen je postupak u odnosu na njega, obzirom da je nedostupan sudskim institucijama, a prema neslužbenim informacijama on se nalazi u jednoj od zemalja EU. Optužnicu je zastupala Danijela Dalipagić - Rizvanović.

Otac preminulog mladića, koji je podnio odštetni zahtjev od 52 tisuće konvertibilnih maraka, upućen je na parnicu. Stranke u ovom postupku imaju pravo žalbe drugostupanjskom sudu na ovu presudu u roku od 15 dana nakon što prime pismeni otpravak iste.

Ovom presudom završen je sedmogodišnji proces za učešće u masovnoj tučnjavi koja se dogodila u srpnju 2009. godine. Sve je počelo iz banalnog razloga kada je Dvizac prigovorio Begoviću zbog toga što je pored njega projurio velikom brzinom u automobilu.

Njih dvojica su se sukobili, dok je u blizini bio Magdy Dizdarević i njegov brat Edib koji su neposredno prije toga bili na molitvi u džamiji. Tada se navodilo kako je Begović udario Dvizca koji je pao i slomio ruku. Dvizac je uzvratio udarac, a Begović je potom otišao po poznanike u blizini.

Za nekoliko minuta više osoba se okupilo u blizini Šarića džamije u naselju Luka gdje je i došlo do masovne tučnjave. Tada su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede od kojih je Magdy Dizdarević zadobio najteže, zbog kojih je i preminuo. Dizdarević je zadobio udarce po cijelom tijelu, a smrtonosan je bio udarac glavom od beton.

Kopirati
Drag cursor here to close