Iz Španjolske

Monstruozni ubojica Zemunskog klana stiže u BiH, nije jasno kako će kaznu služiti u Foči

Siniša Petrić Zenica je poznat kao desna ruka mafijoze Luke Bojovića, a 'slavu' je stekao hladnokrvnim i monstruoznim ubojstvima širom Europe.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 01. 2024. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor: Internet / Siniša Petrić Zenica

Za sedam dana bi na sarajevski aerodrom trebao sletjeti jedan od najmonstruoznijih ubojica Zemunskog klana. No, okolnosti pod kojima dolazi su magloviti, tajanstveni i naziru veliki skandal, piše Raport.

U Sarajevo bi 17. siječnja trebao sletjeti zrakoplov iz Španjolska u kojem će biti jedan od najpoznatijih plaćenih ubojica zloglasnog Zemunskog klana Siniša Petrić Zenica.

 

Sud u Banja Luci prihvatio zahtjev pod čudnim okolnostima

Prema informacijama Raporta, on je zatražio da ostatak kazne odsluži u BiH, a to je pod čudnim okolnostima prihvatio Okružni sud u Banjoj Luci.

Nije jasno po kojem utemeljenju je banjalučki sud prihvatio njegov zahtjev, s obzirom da nije nadležan ni po kojem osnovu.

Za njega je mogao biti nadležan sud u Zenici, po mjestu rođenja jer je Petrić rođen u tom gradu, odakle je i dobio nadimak. Zanimljivo je da Petrić nije imao prijavljeno prebivalište u BiH. Španjolskoj naravno ne smeta da ga se riješe.

Po toj odluci Okružnog suda u Banja Luci, Petrić će biti premješten u zatvor u Foči. Tu bi trebao odležati tri godine, ali je pretpostavka da će se u njemu zadržati godinu dana, uz dobro vladanje. Nakon toga je, piše Raport, slobodan čovjek.

Kako je 'ekstradicija' dogovorena?

Ovakva odluka suda, kako saznaje Raport, upalila je alarme u svim policijskih i obavještajnim agencijama u BiH koje su zatečene odlukom jer o njoj faktički skoro ništa nisu znali.

''Pitanje koje se postavlja jeste kako je ova 'ekstradicija' dogovorena i pod kojim uvjetima i da li je za nju znalo Ministarstvo pravde BiH. Ono što je činjenica jeste da je o svemu obavješteno Tužiteljstvo BiH koje je informacije proslijedilo OSA-i. Međutim, obe institucije imaju svezane ruke, jer je odluka Okružnog suda Banja Luka pravomoćna i obvezujuća. Ono što brine policijske i obavještajne agencije jeste što s Petrićem nakon što izađe iz zatvora, s obzirom na to da je poznat kao psihopata kojem je ubijanje ljudi normalan opis posla. Posebno je zabrinjavajuće, što se Petrićevo ime u Sky aplikaciji često spominje od ostalih kriminalaca koji u njemu vide svojevrsno mafijaško božanstvo. To što je i njegov šef Bojović trenutno na slobodi, i prema brojnim informacijama već okuplja svoju mafijašku vojsku, dodatni je razlog da se alarmi upale'', piše Raport.

Kopirati
Drag cursor here to close