Policija u akciji

Mladići osumnjičeni za krađu 500 kg krumpira s njive

Počinitelji su za jedan dan ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 06. 2024. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međimurski policajci u utorak popodne obilazili su poljoprivredne površine između Murskog Središća i Selnice s ciljem suzbijanja krađa poljoprivrednih proizvoda.

U kantama 

Nešto iza 20 satiu polju zvanom 'Zdenčec', na poljoprivrednoj parceli 49-godišnjaka našli su mladića (23) kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir. S njim su bila još dvojica mladića koji su pobjegli, prenose 24 sata

Policajci su uhitili mladića zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe te su ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Ujedno, intenzivno tragaju za dvojicom odbjeglih mladića.

Prema podacima iz kaznene prijave oštećenog 49-godišnjeg vlasnika, počinitelji su spomenutog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura.

Policijski službenici svih rodova policije Policijske uprave međimurske, i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, a sve s ciljem suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.

Potraga i dronovima 

Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela, ne prijavljuju policiji.

Stoga, apeliraju na sve žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju.

Kopirati
Drag cursor here to close