Osamnaestogodišnjak

Mladić osuđen - dvostrukom ubojici iz BiH pomogao pri pokušaju bijega iz zatvora u Austriji

Mladić je danas osuđen uvjetno na 15 mjeseci zatvora, od kojih pet mora obavezno odslužiti.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2024. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sudu u Beču održano je suđenje 18-godišnjem mladiću koji se tereti da je kolovoza 2023. godine, pomogao pri pokušaju bijega 38-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji u Austriji čeka izručenje BiH gdje ga terete za dvostruko ubojstvo, pišu "Nezavisne novine".

Kako se moglo čuti, majka ovog 18-godišnjaka je nekada bila u vezi sa zatvorenikom, i oni su skovali plan njegovog bijega iz zatvora St. Pölten, gdje se tada nalazio.

Mladić dobio uvjetnu kaznu

Mladić je danas osuđen uvjetno na 15 mjeseci zatvora, od kojih pet mora obavezno odslužiti.

Inače, kako prenose mediji, riječ je o pokušaju bijega, jer je plan propao u posljednjoj sekundi. Naime, mladić je došao pred zatvor, prebacio konopac preko zida zatvora, a zatim se odvezao. I možda bi sve i uspjelo da konopac, kojim se bh. zatvorenik pokušao popeti uz zid, nije pukao! Tako je cijeli plan osujećen, a zatvorenik je prebačen u novi zatvor, s maksimalnim osiguranjem.

Mladić je danas priznao da ga je zatvorenik, bivši partner njegove majke, nazvao i predložio mu ovaj plan, na što je on pristao:

''Bio sam glup i naivan. Nadao sam se da će me platiti za to'', rekao je danas ovaj mladić na suđenju.

Ubojica u najstrožem zatvoru

U sve to se umiješala i predsjedavajuća sutkinja, koja ga je pitala: "Jesi li znao kome pomažeš? Jesi li znao zbog čega je on u zatvoru? On čeka izručenje BiH jer se sumnjiči za dvostruko ubojstvo'', rekla mu je sutkinja, još jednom naglašavajući da je pokušao da pomogne dvostrukom ubojici.

Inače, na austrijskom sudu treba da se pojavi i zatvorenik koji je pokušao da pobjegne, ali njegovo suđenje je odgođeno do svibnja.. Trenutno se nalazi u zatvoru Stein, gdje su smješteni okorjeli kriminalci i ubojice.

Kopirati
Drag cursor here to close