Automobil košta više od milijun kuna

Mladić iz BiH u Stobreču razbio automobil Nissan GT-R Godzilla i umalo ubio dvije djevojke

Detalje i uzrok požara ispričala je Teodora Čović iz Splita, majka djevojke koja je bila u Peugeotu na suvozačkom mjestu.
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2022. u 10:23 Bljesak.info
NISSAN GTR R35 650HP U GASU!!!

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila, dogodila se na putu Svetog Lovre u Stobreču oko ponoći s četvrtka na petak. Jedno vozilo koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći je skupocjeni Nissan GT-R Godzilla, koji košta više od milijun kuna. 

Jedan od tri osobe u superautomobilu bio je Adrian Petričević, mladić iz Splita poznat po obijesnoj vožnji zbog koje mu je na dvije godine poništena vozačka dozvola, doznaje Slobodna Dalmacija

Naime, Godzilla je išla u smjeru izlaska iz Stobreča da bi se u jednom trenutku okrenula oko svoje osi i udarila u Peugeot koji je naišao iz suprotnog smjera desnom kolničkom trakom.

Detalje i uzrok požara ispričala je Teodora Čović iz Splita, majka djevojke koja je bila u Peugeotu na suvozačkom mjestu.

''Sinoć oko ponoći, moja 21- godišnja kćer i njena 22-godišnja prijateljica su vozile prema Stobreču kada je naišao taj automobil koji se okrenuo na cesti i udario u njih svom snagom. Kako smo saznali, vozač se išao okrenuti “na ručnu”, izgubio kontrolu, i unatoč tome što je na tom dijelu cesta široka udario je u automobil u kojem su bile moja kćer i njena prijateljica'', kazala je majka

''Tada iz vozila izlaze trojica mladića među kojima i Adrian Petričević, koji nije bio vozač, ali izgleda da mu je društvo isto kao i on te rade u vožnji iste stvari po kojima je i on postao poznat. Oni skidaju registarske pločice s tog automobila, a zatim ga pokrivaju ceradom'', dodaje.

''Za to vrijeme moju kćer i njenu prijateljicu, koje su od udarca izgubile svijest, iz Peugeota izvlači jedan mladić koji ih je kasnije i odveo na Hitnu pomoć. Došla je policija i napravila očevid, a moja kći i njena prijateljica su testirane na alkohol i pokazalo im je objema 0,0 promila'', rekla je Čović.

''Za mladiće ne znam jesu li i koliko “napuhali”, a kasnije sam čula da im je na licu mjesta naplaćeno 15.000 kuna. Moja kćer je četvrta godina fakulteta, dobila je rektorovu nagradu, radi na dva posla, prijateljica joj radi u privatnoj tvrtki u medicinskoj struci. Tu večer su učile više sati te su se išle provozati da malo razbistre glavu od opsežnog gradiva. Obje su mogle poginuti zbog osoba kojima je divljanje po prometnicama način života, a navodno je vozio neki mladić iz BiH'', govori majka.

''Njih dvije imaju natučena koljena od jačine udarca, a u bolnici im je snimljena i glava zbog jakih bolova u čeljusti te je, na sreću, snimak pokazao kako nema loma kostiju. Mi svakako namjeravamo ići i privatnom tužbom'', zaključila je uznemirena majka.

O svemu su se oglasili i iz PU splitsko-dalmatinske.

''U petak oko 00.20 sati  zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći, sudar dva osobna automobila, koja se dogodila u Stobreču, na kolniku ulice Sv. Lovre. Dolaskom očevidne ekipe na mjesto događaja, obavljenim očevidom nesporno su utvrđeni svi sudionici prometne nesreće i njihova uloga u istoj, kao i nesporni podaci o vozilima sudionika.

Po obavljenom očevidu dvije sudionice su naknadno zatražile liječničku pomoć na HKP KBC Split gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede. Zbog počinjenog prekršaja opisanog u čl.51 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a uz primjenu čl. 293. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcioniran 41-godišnji vozač.

Točno je da su s jednog od vozila sudionika skinute pripadajuće registarske pločice i vozilo pokriveno zaštitnom ceradom do dolaska policijskih službenika na mjesto događaja međutim tim činom nisu ostvarena obilježja prekršaja'', priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske za Slobodnu Dalmaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close