Granica

Mladenke u BiH ostale bez lažnih vjenčanice iz Ukrajine

Vrijednost privremeno oduzete robe je 200.000 KM, a protiv osumnjičenih osoba bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu
Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2019. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje oduzeli su skupocjenu tekstilnu robu - vjenčanice na području Brčko Distrikta u vrijednosti 200.000 KM.

Na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju robe, službenici Uprave za neizravno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su detaljan pregled pošiljke robe koja je došla iz Ukrajine. Tom prilikom su pronašli neprijavljenu robu tj. skupocjene tekstilne proizvode prilikom ulaska u carinsko područje BiH.

Foto: PR / Oduzete vjenčanice


Vrijednost privremeno oduzete robe je 200.000 KM, a protiv osumnjičenih osoba bit će podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo Krijumčarenje, iz člana 214, Kaznenog zakona BiH.

 

 

UNO BiH

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UNO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Kopirati
Drag cursor here to close