Iz tužiteljstva

Mjesec dana pritvora zbog brutalnog silovanja starice

Vijesti / Crna Kronika | 23. 05. 2016. u 13:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Županijskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Suada Ćosića (42) iz Lukavca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Razbojništvo' u sticaju sa kaznenim djelom 'Silovanje', počinjenim na brutalan način.

Ćosić je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima u tuzlanskom naselju Brdo provalio u kuću 84-godišnje žene, od nje je tražio novac, te je fizički i seksualno zlostavljao. U kući se zadržao oko dva i pol sata. U nekoliko prethodnih dana je također dolazio do kuće oštećene i u više navrata od nje tražio novac.

Pripadnici MUP-a Tuzlanske županije su osumnjičenog lišili slobode 19. svibnja 2016. godine. Obavljena je kriminalistička obrada i veći dio istražnih radnji, u koje su, uz MUP TŽ i Tužiteljstvo, bili uključeni i istražitelji i forenzičari Federalne uprave policije.

Određena vještačenja i istražne radnje vezane za utvrđivanje svih okolnosti za ova kaznena djela su i dalje u tijeku. Osumnjičeni je više puta osuđivana osoba iz oblasti imovinskih, krvnih i seksualnih delikata, priopćeno je iz Ureda za informiranje tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close