Nastraj vozilom

Metković: Muškarac koji je švercao migranate prijavljen za pokušaj ubojstva policajca

Iz policije su taj nalet na njihovog kolegu okarakterizirali kao kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva službene osobe za vrijeme obavljanja službene dužnosti, koje se kažnjava dugotrajnim zatvorom.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2023. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog naleta vozilom na metkovićkog policajca koji ga je pokušao zaustaviti te se spasio bacanjem na tlo, 43-godišnji Gruzijac kazneno je prijavljen za pokušaj teškog ubojstva službene osobe, a koji je uz još trojicu sunarodnjaka pokušao prokrijumčariti sedam migranata iz Sirije i Turske.

Dubrovačko-neretvanska policija u petak je obavijestila da su trojica gruzijskih državljana - jedan kao vozač automobila kojim je prevozio sedam migranata, a dvojica kao prethodnica - u noći na četvrtak preko metkovićkog graničnog prijelaza iz BiH u RH pokušali prokrijumčariti migrante.

Nakon što su nakon prelaska granice policajci posumnjali u njihovu namjeru, jedan od njih pokušao je zaustaviti automobil mađarskih registracija koji je vozio 43-godišnji Gruzijac, javljaju mediji u Hrvatskoj.

Oglušivši se na njegovu naredbu svjetlećom tablicom "Stop policija", u pokušaju bijega vozilom je nasrnuo na policajca koji je udar izbjegao bacanjem na tlo, da bi zatim iz službenog pištolja zapucao u gume vozila, no ni tada se nije zaustavilo.

Iz policije su taj nalet na njihovog kolegu okarakterizirali kao kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva službene osobe za vrijeme obavljanja službene dužnosti, koje se kažnjava dugotrajnim zatvorom.

Osim tog vozača i njegova automobila, utvrđeno je da su mu se kao prethodnica ispred njega u autu poljskih registracija vozila trojica Gruzijaca u dobi od 37, 40 i 27 godina, koji su ovom prvom davali informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja iz pravca BiH prema zemljama zapadne Europe.

Osim za pokušaj ubojstva policajca, 43-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državnoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, kao i ostala trojica Gruzijaca.

Sedam migranata iz Sirije i Turske, koje su pokušali prokrijumčariti, bit će postupkom readmisije vraćeni u državu iz kojih su nezakonito ušli u Hrvatsku, odnosno u Bosnu i Hercegovinu, zaključuju u policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close