suradnja

Mektić se zahvalio MUP-u Srbije: Sefićevo uhićenje ulijeva nadu

Vijesti / Crna Kronika | 13. 10. 2016. u 06:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanjin Sefić koji je osumnjičen da je pregazio dvije pješakinje u Sarajevu je uhićen u Srbiji. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u izjavi za N1 kazao je da je dobio potvrdu o Sefićevom uhićenju u Srbiji.

Mektić je kazao da Sefićevo uhićenje ulijeva nadu da će, koliko-toliko, pravda biti zadovoljena.

"I pored svega toga, postoji niz propusta u funkcioniranju naših sigurnosnih agencija, i u smislu ovog događaja i u smislu svega što se događalo poslije njega. Čestitam policiji Srbije, hvala im što su brzo i efikasno odradili ovaj posao. Mi imamo dobru suradnju, surađujemo jako dobro i nadam se da je ovo još jedna potvrda i dokaz dobre suradnje", kazao je Mektić.

U ovom momentu, dodao je ministar sigurnosti BiH, je najbitnije da je Sejfić uhićen i da se nalazi u pritvoru.

"Nadam se da se sve tehničke stvari vrlo brzo završiti, da će doći ovdje i biti predat pravosudnim institucijama BiH. Nadam se adekvatnoj kazni za ovo teško kazneno djelo", dodao je Mektić.

Podsjetimo, u prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, život su izgubile 20-godišnja Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i 21-godišnja Selma Agić iz Bugojna.

One su u 21:40 sati prelazile pješački prelaz kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario osumnjičeni Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima, a koji se nakon što ih je udario automobilom, pobjegao iz BiH.

Selma Agić je preminula na mjestu događaja dok je Edita Malkoč preminula nekoliko sati kasnije od zadobivenih ozljeda.

Kopirati
Drag cursor here to close