Divljački čin

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo napad na crkvu svete Majke Tereze u Vogošći

U priopćenju se ističe da je napad koji se dogodio u vrijeme nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, ožalostio sve dobronamjerne ljude u BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 12. 2018. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Unutrašnjost crkve u Vogošći

Međureligijsko vijeće u BiH osudilo je napad na crkvu svete Majke Tereze u Vogošći i smatra da je to još jedan u nizu sramotnih udaraca na jednu od najvećih vrijednosti BiH, a to su multikulturalnost i multireligioznost BiH.

U priopćenju se ističe da je napad koji se dogodio u vrijeme nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, ožalostio sve dobronamjerne ljude u BiH.

''Ove gnusne napade na naše temeljne vrijednosti, iskazivanje mržnje i divljanje, uvijek ćemo najoštrije osuđivati, a svojim djelovanjem uvijek ćemo pokušati poduprijediti i koliko mi možemo pokušavati sprječavati'', ističe se u priopćenju.

Međureligijsko vijeće u BiH poziva istražna tijela i druge ovlaštene, ali i građane da stanu u zaštitu ljudskih prava i sloboda svih građana, danas Vogošće, ali i svih građana BiH, kako bi svi zajedno poručili ''da napadi na kuće molitve jednom zauvijek prestanu''.

Također MRV BiH zahtijeva da se počinitelji tog divljačkog akta čim prije pronađu i u skladu sa zakonima najoštrije kazne.

Kopirati
Drag cursor here to close