Bijeljina

Maloljetnik izbo maloljetnika u dvorištu škole

Vijesti / Crna Kronika | 29. 01. 2016. u 14:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaestogodišnjak iz Janje kod Bijeljine danas je nožem u stomak izbo godinu dana starijeg maloljetnika iz Bijeljine.

Sve se dogodilo u školskom dvorištu Srednje stručne škole u Janji. Ozlijeđeni dječak je prevezen u Medicinski centar Bijeljina kako bi mu ukazali pomoć i utvrdili stupanj ozljeda.

Iz Centra javne sigurnosti Bijeljina je potvrđeno je da se u 12.30 sati u Policijsku stanicu Janja obratila medicinska sestra Doma zdravlja Janja i prijavila da je u ovu zdravstvenu ustanovu dovezen maloljetnik s ozljedama trbuha, koje su nanesene najvjerojatnije hladnim oružjem.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Policijske stanice Janja koji su utvrdili da su ozljede nanesene nožem.

Incident u Janji kod Bijeljine u kojem je danas maloljetnik čakijom izbo maloljetnog prijatelja u dvorištu srednje škole dogodio se nakon svađe oko vraćanja lančića, izjavio je Srni dežurni tužitelj Marko Zekić.

Zekić je potvrdio da su napadač i ozlijeđeni različite nacionalnosti, ali da činjenice do sada ne ukazuju da bi motiv napada mogla biti međunacionalna mržnja.

Prema riječima tužitelja, napadač je preklopnom čakijom četiri puta ubo ozlijeđenog maloljetnika.

Maloljetnik kojeg je danas u školskom dvorištu Srednje stručne škole u bijeljinskom naselju Janja nožem ubo šesnaestogodišnjak iz ovog mjesta imao je četiri ubodne rane i nakon operacije još je u životnoj opasnosti, izjavio je Srni dječiji kirurg Bolnice 'Sveti Vračevi' Mikajlo Lazić.

"Dijete je u teškom stanju, sa veoma teškim ozljedama od uboda noža od kojih je najteža ozljeda aorte, ali očekujemo da će teći dobro oporavak nakon operacije", rekao je Lazić.

Prema njegovim riječima, dijete je imalo i ozljede želuca i crijeva, a ubod u grudnom košu je, srećom, zaustavljen u rebru.

Srna saznaje da su u incidentu sudjelovali učenici prvog razreda trgovačkog smjera koji idu u isto odjeljenje, maloljetnik koji je čakijom ubo druga je Bošnjak, a ozlijeđeni maloljetnik je Srbin.

 

Kopirati
Drag cursor here to close