RS

Maloljetnici čine oko četiri posto kaznenih djela

95 posto maloljetnika počinitelja kaznenog djela muškog spola, između 16 i 18 godina, dok je određeni broj njih su povratnici u izvršenju kaznenih djela.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 08. 2019. u 12:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih pet godina udio maloljetnika u ukupnoj strukturi počinitelja kaznenih djela u Republici Srpskoj (RS) je od 3,5 do četiri posto, a policija primjenjuje niz mjera prevencije maloljetničke delinkvencije, istaknuo je u Banja Luci načelnik Uprave za policijsku obuku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Mile Šikman.

''Primjenjujući međunarodne standarde, težimo da se taj broj još više smanji. A, možemo smatrati uspjehom kada jednog maloljetnika vratimo na pravi put'', ukazao je Šikman.

Maloljetnici najčešće vrše imovinska kaznena djela, ali da su evidentirani i kao počinitelji nasilja i kaznenih djela protiv spolnog integriteta.

Nakon otvaranja dvodnevnog seminara o temi "Rad policije sa maloljetnicima", Šikman je rekao da je 95 posto maloljetnika počinitelja kaznenog djela muškog spola, između 16 i 18 godina, dok je određeni broj njih su povratnici u izvršenju kaznenih djela, što zabrinjava.

Ukazao je na važnost prevencije te da MUPRS primjenjuje niz mjera koje se realiziraju putem predavanja u osnovnim i srednjim školama.

Seminar o temi "Rad policije s maloljetnicima" namijenjen je policijskim službenicima koji se u tijeku svojih redovnih aktivnosti susreću s maloljetnim osobama.

Kopirati
Drag cursor here to close