zlostavljanje u kući

Mahirov biološki otac optužuje roditelje: ‘Netko ga je psihički pogurao na samoubojstvo’

Vijesti / Crna Kronika | 17. 01. 2016. u 10:00 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muhamed Rakovac, biološki otac tragično stradalog Mahira Rakovca, prvi je put govorio o smrti svog sina, prenosi Klix.ba. On je kazao kako vršnjačko nasilje treba istražiti, ali da misli kako to nije razlog zbog kojeg se ubio njegov sin.

Rakovac je, gostujući na Face televiziji, rekao da nije vidio modrice na djetetu kad bi za praznike došao kod njega u Tuzlu. Dodao je kako ne isključuje mogućnost da je dijete bilo zlostavljano i u kući u kojoj je živjelo s majkom Alisom Mahmutović i očuhom Dubravkom Lovrenovićem, ističući kako je očito riječ o nebrizi ako je majka primijetila modrice, a nije reagirala

Razvod braka 14. prosinca

“Meni nije satisfakcija ako netko bude optužen. Satisfakcija mi je istina, da znam zašto je to Mahir uradio. Alisa u prvom pismu kaže da je Mahir to svojevoljno uradio, ali ipak netko ga je psihički pogurao na to”, kazao je Rakovac i otkrio da se njegov sin ubio na dan godišnjice razvoda njega i Alise.

“Presuda za razvod braka bila je 14. prosinca 2011. godine, a kobni dan za Mahira i mene bio je 14. prosinca 2015. godine. To je moglo biti smišljeno”, kazao je Rakovac.

Iznio je i podatak da dječak nije tragičnog dana zapalio samo knjige kako su pisali mediji u BiH već i fotografije koje je iznio iz kuće.

“Zašto nema toga u javnosti? Koja je poruka toga? Koja je poruka datuma na koji je to Mahir učinio? Zašto je to uradio 14. prosinca?”, pita se otac.

Ponašanje majke i očuha mu je sumnjivo

Ispričao je da mu je na dan sprovoda prišao čovjek u četrdesetim godinama koji se predstavio kao otac Mahirovog prijatelja. On je tražio da se zajedno s tijelom ukopa i dnevnik u kojem su se nalazile sve tajne Mahira i njegovog sina.

“Na kraju se ispostavilo da to nije otac tog dječaka. Ni danas ne znam tko je taj čovjek. Neka to utvrdi Tužiteljstvo. Pitao sam u Tužiteljstvu za Mahirov telefon, s kim je razgovarao zadnjih deset ili mjesec dana, je li telefon vještačen, kakve je poruke Mahir dobivao, s kim je kontaktirao. Nisam dobio informacije”, rekao je Rakovac.

Muhamedu je cijela priča sumnjiva, a posebno to što je očuh djeteta tvrdio da ga Mahir zove ocem.

“Znajući Mahira znam da je bio primoran da ga tako zove. Dijete mi je tajilo da je Dubravko s njima od samog početka”, rekao je Rakovac.

“Što je Mahir radio zadnjih osam dana, gdje je provodio vrijeme kada je trebao biti u školi? Mislim da vršnjačko nasilje treba istražiti, ali mislim da to nije razlog. Ima li njegova majka svijesti da iznosi takve stvari”, rekao je Rakovac kojemu je ponašanje majke i očuha puno nejasnoća

Kopirati
Drag cursor here to close