Sud odredio pritvor

Lukajiću određen jednomjesečni pritvor

Lukajić je uhićen zbog sumnje da je "počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banja Luke u rujnu 1992. godine".
Vijesti / Crna Kronika | 01. 07. 2018. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Zagrebu odredio je jednomjesečni pritvor umirovljenom pukovniku Vojske Republike Srpske Dane Lukajić, rekli su Srni članovi obitelji Lukajić.

Lukajićeva supruga Ružica rekla je da je odvjetnik njenog muža najavio da će podnijeti žalbu na ovu odluku.

"Sutra ćemo biti sa njim u Zagrebu i vidjet ćemo što dalje", navela je Ružica Lukajić. Ona je istaknula da joj nije poznato za što hrvatsko pravosuđe tereti njenog muža.

Lukajić je napomenula da su srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Dušan Bastašić, predsjednik Udruženja "Jadovno 1941", čiji je član Lukajić, već poduzeli određene aktivnosti u ovom slučaju.

Dane Lukajić (67) uhićen je jučer u Ličkom Petrovom Selu. Njega su hrvatski policajci izveli iz autobusa kojim je grupa hodočasnika putovala na obilježavanje 77 godina od stradanja više od 40.000 ljudi u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag.

Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske jučer je priopćilo da je Lukajić, nekadašnji časnik u organima sigurnosti Pete vojne oblasti JNA, uhićen zbog sumnje da je "počinio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru Manjača kod Banja Luke u rujnu 1992. godine".

Kopirati
Drag cursor here to close