Klobuk

Ljubuški: Uhićen nakon što je pijan usmrtio pješaka i pobjegao

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje i izuzele predmetno vozilo i druge tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 09. 2023. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu u ranim jutarnjim satima u mjestu Klobuk kod Ljubuškog uhićen je I.M. (1986.) zbog sumnje da je u alkoholiziranom stanju usmrtio pješaka u mjestu Klobuk.

Podsjetimo, u utorak, 12. rujna u večernjim satima PU Ljubuški obavijestila je dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu da se oko 21:35 sati u mjestu Klobuk, Ljubuški dogodila prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom i povrijeđenom osobom u kojoj je sudjelovao NN vozač s NN vozilom i pješak Lj.P. rođen 1975. godine iz mjesta Klobuk, Ljubuški koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede i isti je kolima HMP prevezen u CUM SKB Mostar, dok je vozač s vozilom napustio mjesto događaja.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužitelja obavile očevidne radnje i izuzele predmetno vozilo i druge tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja.

Policijski službenici radeći na pronalasku vozača motornog vozila utvrdili da se radi o osobi I.M. rođen 1986. godine iz Klobuka, koji je kritične prilike upravljao motornim vozilom marke Renault Laguna nepripadajućih registarskih oznaka RH sa vidljivim mehaničkim oštećenjima koji odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja. Isti je lišen slobode u srijedu u 2:50 sati zbog osnova sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio kazneno djelo teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa u svezi sa ugrožavanjem javne sigurnosti i ne ukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi.

Postupajući tužitelj je obaviješten da je ozlijeđeni pješak u prometnoj nezgodi Lj.P. preminuo u srijedu u 19:40 sati u SKB Mostar.

Na tijelu preminulog po nalogu tužitelja izvršiti će se obdukcija u petak, te će se nastaviti sa poduzimanjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka nastanka prometne nezgode.

Nakon donošenja naloga o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, postupajući tužitelj će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora osumnjičenom Županijskom sudu Široki Brijeg, priopćila je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close