Josip Antić

Ljubušak zbog razbojništva u Posušju nepravomoćno osuđen na 25 mjeseci zatvora

Antić je ušao u trgovinu s nožem u ruci i djelatnici rekao ''Daj pare'', a kada ga je upitala ''Kakve pare'', zaprijetio joj je govoreći ''Daj brže sve pare iz kase ili ću te zaklati''
Vijesti / Crna Kronika | 04. 10. 2017. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Antić (27) iz Ljubuškog u ponovnom suđenju na Županijskom sudu u Širokom Brijegu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i jedan mjesec zbog razbojništva počinjenog uporabom opasnog oruđa i upravljanja vozilom za koje nije imao zaključen ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu počinjenu trećim osobama.

''Optužnicom ovog tužiteljstva optuženom Josipu Antiću stavljeno je na teret da se dana 10. prosinca 2013. godine vozilom marke VW Golf 2 s nepripadajućim registarskim pločicama dovezao u Posušje u blizinu STR 'I…', vlasništvo B.C. Odmah po dolasku izašao je iz vozila i ušao u trgovinu, pa nakon što je kupio bon za mobitel, vratio se u vozilo i čekao trenutak kada će djelatnica trgovine ostati sama. Kada je djelatnica ostala sam u trgovini ušao je u trgovinu sa nožem u ruci i istoj rekao 'Daj pare', a kada ga je upitala 'Kakve pare', zaprijetio joj je govoreći 'Daj brže sve pare iz kase ili ću te zaklati', pa kada mu je djelatnica trgovine u strahu za vlastiti život dala pare istrčao je iz trgovine sjeo u vozilo i udaljio se u nepoznatom pravcu. Dana 17. prosinca 2013. godine u mjestu Batin Polje, općina Posušje zaustavljen je i kontroliran od strane djelatnika PU Posušje kojom prilikom mu je vozilo VW Golf 2 privremeno oduzeto i u istom su pronađeni predmeti uporabljeni prilikom izvršenja kaznenog djela'' izjavio je za Bljesak.info viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH će nakon analize pismenog otpravka presude najvjerojatnije podnijeti žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close