Droga

'Pao' zbog amfetamina i cannabisa

Prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 04. 2021. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 12. travnja 2021. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na realizaciji operativne akcije ''Cobra'', pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, uhitili jednu osobu iz Zenice inicijala I.H. (1991.), a koje se sumnjiči za krivična djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz člana 238. stav 1. i ''Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'' iz člana 371. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, osoba I.H. se sumnjiči da je u prethodnom periodu od njemu poznatih osoba ili više njih na ilegalnom tržištu Zeničko-dobojskog kantona, vršio nabavljanje, prenošenje, razvagivanje i pakiranje opojnih droga ''Amfetamin'' i ''Cannabis'' u paketiće pogodne za uličnu prodaju, te potom iste prodavao konzumentima uz prethodno ostvarenu osobnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje droge i novca.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi objekata koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na opojne droge ''Amfetamin'' i ''Cannabis'' kao i digitalna vaga za precizno vaganje, te aparat za varenje pvc kesa ''Senecor'' sa tragovima NN materije i metalna drobilica sa ostacima koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ''Cannabis'', kao i veća količina novca u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 550 BAM za koje izražavamo osnovanu sumnju da potiču od kupoprodaje opojnih droga.

Također, prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhićena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predano uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona, priopćeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close