Uhićene dvije osobe

Lažno prikazivali ulaganja i ''zaradili'' 3,7 milijuna maraka

Utvrđeno je da je M.A., sebi i poduzeću ''Trgomarket'' d.o.o. Zenica, čiji je vlasnik i osnivač, pribavilo protupravnu imovinsku korist u iznosu od 3.697.944 KM
Vijesti / Crna Kronika | 30. 01. 2018. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Konvertibilne marke

Policijski službenici Odjela za gospodarski kriminal i korupciju MUP-a Zeničko-dobojske županije su, u suradnji sa Županijskim tužiteljstvom ZDŽ, uhitili osobe M.A., rođen 1973. godine i D.S., rođena 1958. godine, oboje iz Zenice, koji se sumnjiče da su zloupotrijebili položaj, na način da su lažno prikazali izvršena ulaganja u poduzeće ''Velepromet Zenica'', u postupku privatizacije većinskog državnog kapitala navedenog poduzeća, čime su ostvarila značajnu protupravnu imovinsku korist.

Nakon opsežne i višemjesečne istrage u utorak su izvršeni pretresi na četiri lokacije na području Zenice, s ciljem pronalaska i oduzimanja predmeta i dokumenata, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, i prilikom pretresa uhićene su navedene osobe.

Provedenom istragom utvrđeno je da je navedenim radnjama osoba M.A., sebi i poduzeću ''Trgomarket'' d.o.o. Zenica, čiji je vlasnik i osnivač, pribavilo protupravnu imovinsku korist u iznosu od 3.697.944 KM, a da je poduzeće ''Velepromet Zenica'' d.d. Zenica oštetila za isti iznos.

Uhićene osobe su zadržane u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a ZDŽ i nad njima je započela kriminalistička obrada, nakon čega će biti predana na nadležnost i daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i otkrivanju izvršitelja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo ''zloupotreba položaja ili ovlasti''.

U navedenom izvješću će biti prijavljena i osoba B.M., rođena 1961. godine, iz Zenice, koja se sumnjiči da je počinila kazneno djelo ''zloupotreba položaja ili ovlasti'' i kazneno djelo ''nesavjestan rad u službi''.

Kopirati
Drag cursor here to close