Politički motivi

Kumanovo: U piceriji ubijen jedan, a ranjena dva politička dužnosnika

Vijesti / Crna Kronika | 23. 07. 2015. u 21:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od dužnosnika albanske DUI Džemail Reqepi ubijen je u četvrtak u pucnjavi koja se dogodila u jednoj piceriji u Kumanovu, prenosi RTS. Pored političara koji je bio poznat i pod nadimkom 'zapovjednik Orao', ranjeni su i bivši pripadnici paravojne formacije ONA Šefki Reqepi i Gani Demiri.

Kosovski mediji dovode ovo ubojstvo sa izborima za poziciju lokalnog lidera Demokratske unije za integracije na čijem čelu je bivši zapovjednik Oslobodilačke nacionalne armije Ali Ahmeti.

Nekadašnji lokalni zapovjednik ONA, Redžepi je sa nekolicinom ljudi, sjedio u piceriji, kada je na njega iz kalašnjikova pucala za sada neidentificirana osoba. Džemail Reqepi je, od rana, preminuo na putu za skopsku bolnicu, gdje se liječnici bore za živor Šefkija Reqepija, koga je metak pogodio u grudni koš.

Gani Demiri je, navode kosovski mediji, ranjen u ruku i leđa. Izbori za predsjednika lokalnog odbora DUI blokirani su već mjesecima zbog ozbiljnih nesuglasica unutar partije. Džemail Reqepi je slovio za najozbiljnijeg kandidata za mjesto predsjednika DUI u Kumanovu, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close