Dvostruko ubojstvo

Krvoproliće u Gornjim Petrovićima

Tužitelj će izdati naredbe za obdukciju tijela, te za druga potrebna vještačenja.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 12. 2018. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe su ubijene  jučer u popodnevnim satima u mjestu Gornje Živinice, zaseok Gornji Petrovići. Ubijeni su  Ilija Antunović (55) i Mara Tadić (72). Osumnjičeni za  dvostruko ubojstvo je njihov komšija Ivica Antunović (45), koji je bio u bjekstvu te je lišen slobode jutros oko 1:30 sati.

Prema informacijama iz dosadašnjeg tijeka istrage i  uviđaja kojeg obavljaju dežurni tužitelj i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice  Ivica je  jučer oko 16,30 na lokalnom putu, ispred svoje kuće, napao susjeda Iliju, zadao mu više uboda nožem  i usmrtio ga. Nakon toga je bio u bjekstvu.

Kada je lišen slobode istražiteljima i tužitelju je rekao da je također otišao  u kuću susjede Mare Tadić te joj je zadao više uboda nožem i usmrtio je. Policija je pronašla tijelo Mare Tadić u ranim jutarnjim satima.

Očevid u vezi sa ovim ubojstvima je nastavljen i jutros, priopćeno je iz Tužiteljstva TK.

Tužitelj će izdati naredbe za obdukciju tijela, te za druga potrebna vještačenja. U tijeku su istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Osumnjičeni je uz mjere osiguranja trenutno hospitaliziran u UKC-u Tuzla.

Slučaj podsjeća na sličan, mada po posljedicama tragičniji događaj od prije deset godina, kada je u Gornjoj Lipnici kod Tuzle, pravi masakr počinio psihički rastrojeni Tomislav Petrović, u to vrijeme također 45-godišnjak, piše Fena.

Podsjećanja radi, Petrović je u zaseoku Trstje u Gornjoj Lipnici, ujutro oko šest sati, u gradskom autobusu hicima iz pištolja ubio Dragicu Markanović, Niku i Maru Petrović, a u njihovim kućama Ivu Markanovića, Miju i Kaju Petrović.

 U Kantonalnom sudu u Tuzli Tomislav Petrović osuđen je na 40 godina zatvora, da bi nakon žalbe Vrhovni sud FBiH poništio presudu, a Petrovića proglasio neuračunljivim.

 Iako mu je određena mjera obaveznog liječenja u odgovarajućoj psihijatrijskoj ustanovi, višestruki ubojica jedno vrijeme bio je smješten u stacionaru KPZ Zenica, da bi poslije bio prebačen u JZU Zavod za forenziku psihijatrije Sokolac, gdje se još nalazi.

Kopirati
Drag cursor here to close