Akcija i dalje traje

Krivotvorenje dokumenata: Akcija 'Kruna' izvršena i u Srbiji

Vijesti / Crna Kronika | 08. 07. 2016. u 12:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) sredinom prošlog mjeseca provelo akciju 'Kruna', zbog prodavanja osobnih podataka državljana BiH kriminalnim grupama, danas su u okviru nastavka te međunarodne akcije izvršeni pretresi i na tri lokacije na području Republike Srbije, potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUPRS-a Mirna Miljanović.

"Pretrese su izvršili pripadnici MUP-a Srbije. Radi se o osobama koje su povezane s građanima BiH koji su omogućili većem broju kriminogenih osoba iz regije da pribave originalne biometrijske putovnice i osobne iskaznice BiH uz pomoć ukradenih indetiteta osoba koje su se odselila s područja BiH u zemlje trećeg svijeta", pojasnila je Miljanović.

Podsjećamo, međunarodna akcija kodnog naziva 'Kruna' koju MUPRS-a provodi u suradnji s Tužiteljstvom BiH, usmjerena je protiv većeg broja osoba zbog izvršenja više kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta. Policijski službenici MUPRS-a lišili su slobode osam osoba na području BiH.

U RS su izvršeni pretresi na osam lokacija i to u Banjoj Luci na četiri, te u Gradišci i Srpcu na po dvije lokacije, dok je u Federaciji BiH pretres izvršen u Sanskom Mostu. U Hrvatskoj su pretresi izvršeni na tri lokacije, a u Sloveniji na dvije.

Radi se o realizaciji istrage koju već više od pola godine provodi Jedinica za organizirani kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUPRS-a u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH, a kojom je ustanovljeno da su osobe iz BiH omogućile većem broju kriminogenih osoba s područja Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bugarske i drugih zemalja da pribave originalne biometrijske putovnice i osobne iskaznice BiH uz pomoć ukradenih indetiteta osoba koje su se odselile s područja BiH u zemlje trećeg svijeta, kao što su Australija, Kanada i druge.

Prilikom pretresa u BiH pronađeno je i izuzeto oružje, veći broj krivotvorenih dokumenata, mobilni telefoni, sim kartice za mobilne telefone, računarska i foto oprema i drugo.

Kopirati
Drag cursor here to close