Poziv

Krimolovci od građana dobili 14 korisnih informacija

Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2017. u 18:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2017. godine registrirali su 270 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci'.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno 14 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljena je 71 prijava, od čega 14 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektronskog obrasca, 32 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je 15 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem 'Krimolovaca' ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela. Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 94 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 080 020 505.

Kopirati
Drag cursor here to close