UIO

'Ulovljeno' 200 kg duhana na relaciji Sarajevo-Konjic

Ukupna tržišna vrijednost akcizne robe koja je bila namijenjena ''crnom tržištu'' u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 34.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 11. 2020. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic privremeno su oduzeli 200 kg sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen akciznim markicama UIO.

Ukupna tržišna vrijednost akcizne robe koja je bila namijenjena ''crnom tržištu'' u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 34.000 KM.

Vršeći pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sarajevskog regionalnog centra UIO otkrili su 200 kg sitno rezanog duhana namijenjenog ''crnom tržištu'' u BiH.

Akcizna roba koja nije bila obilježena akciznim markica UIO, a čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 34.000 KM, otkrivena je u putničkom motornom vozilu na putnom pravcu Sarajevo – Konjic.

Prema instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i Suda BiH krijumčareni duhan je privremeno oduzet, a protiv počinitelja bit će podneseni izvještaji Tužiteljstvu BiH.

Prilikom izvođenja ove akcije službenici UIO, koristili su opremu, znanje i vještine stečeno kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD-a, kroz program EXBS.

Kopirati
Drag cursor here to close