Buć Buć

Kotor Varoš: U rezervoaru za vodu pronađen čitav arsenal oružja

Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2015. u 20:45 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš pronašli su u mjestu Grabovica kod Kotor Varoša veću količinu streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava na seoskom rezervoaru za vodu, koji je izdvojen iz naselja, rečeno je Srni u CJB Banja Luka.

Policija je zajedno sa deminerskim timom Republičke uprave Civilne zaštite obavila očevid i pronašla devet ručnih bombi M75, jednu ručnu bombu M52, jedan suzavac, RRB M-80, osam zolja, četiri ručna bacača M57, 4800 komada streljiva PKT 7,62 milimetara, 8.820 komada streljiva za automatsku pušku 7,62 mm, 30.639 komada streljiva 7,9 milimetara, dva punjenje za Ručni raketni bacač M79 "osa" 90 milimetara, jedan puškomitraljez M53, dvije kutije za streljiva za puškomitraljez M53 i metalnu kutiju za rezervne dijelove za puškomitraljez.

Prijavu da se na spomenutom mjestu nalazi streljivo i minsko-eksplozivna sredstva Policijskoj stanici Kotor Varoš telefonom je jučer uputio muškarac čiji su inicijali B.Đ. iz Kotor Varoša.

Policija radi na rasvjetljavanju svih okolnosti pronađenog minsko-eksplozivnih sredstava, naoružanja i streljiva u suradnji sa Okružnim Tužiteljstvom Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close