Trojac

Konjičani lišeni slobode: Našli im Amfetamin, Cannabis, vagu...

Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2023. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FUP / Operativna akcija "Plaža"  u Konjicu

Operativna akcija "Plaža" provedena je u utorak na području Konjica. 

Izvršeni su pretresi osoba, putničkog motornog vozila i kuće na području Grada Konjica te su tom prilikom lišene slobode osobe inicijala M.Ć. (1994), A.A. (1994) i M.K. (1993) svi iz Konjica.

Naime, policijski službenici Federalne uprave policije u utorak su poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem sprječavanja neovlaštenog prometa opojnih droga pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Područnog tužiteljstva Konjic, a vezano za dokumentiranje krivičnog djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena veća količina materije koja asocira na opojnu drogu Amfetamin i Cannabis, sredstva za pakiranje i vage za precizno vaganje.

Navedene osobe se sumnjiče da su na području HNŽ-a, područja grada Konjica tijekom 2023. godine, neovlašteno nabavili i posjedovali opojnu drogu Amfetamin i Cannabis koju su u kućama koje koriste i gdje borave, pripremali i pakirali radi daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama.

Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Predmetne osobe će biti kriminalistički obrađene te će o njihovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Županijsko tužiteljstvo HNŽ, Područno tužiteljstvo Konjic

Kopirati
Drag cursor here to close