Terenski rad

Kod Neuma zabilježen pokušaj krijumčarenja tekstilne robe

Vijesti / Crna Kronika | 07. 07. 2015. u 10:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su u ponedjeljak u 16:40 sati lišili slobode državljanina Republike Srbije, S. C. (1977.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog kaznenog djela 'Nasilničko ponašanje'. Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beograda. S. C. je predat službenicima Sudske policije Suda BiH na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Orašje su istog dana u 17:10 sati na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje lišili su slobode državljanina BiH, A. S. (1992.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla radi izdržavanja kazne zatvora. Osoba je predata službenicima Sudske policije Odžak.

Pripadnici Jedinice granične policije Neum su 6.7.2015. godine u graničnom pojasu na području Općine Neum privremeno oduzeli veću količinu tekstilne robe bez potrebne dokumentacije, a koja je bila namijenjena za dalju prodaju.

Roba je otkrivena prilikom granične kontrole putničkog motornog vozila VW Touran, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao F. B. (1970.), državljanin BiH. O događaju je obavještena Federalna uprava za inspekcijske poslove kojima će predmet i roba biti ustupljeni na dalji rad, navodi se u izvješću iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close