Policija na nogama

Kod kuće premijera Srbije pronađen automobil sa bombama i streljivom

Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2016. u 16:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U blizini kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića policija je pronašla automobil u kojem su se nalazili sanduci sa oružjem i streljivom, potvrđeno je "Blicu".

Prema pisanju beogradskog lista, blindirani automobil sa oružjem i streljivom bio je parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće u kojoj živi premijer Vučić.

Kako 'Blic' neslužbeno saznaje, u sanducima pored šetališta ka spomen-parku Jajinci policija je nakon prijave jednog građanina oko 16 sati pronašla ručni bacač M-80 (poznatiji kao 'zolja'), četiri ručne bombe, 100 komada streljiva kalibra 7,62 milimetara i nekoliko metaka za automatsko oružje.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin pozvao je nadležne službe da daju odgovore na pitanje tko je pripremao ubojstvo premijera Aleksandra Vučića. On je dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja trebaju se skloniti i prepustiti mjesta onima koji to hoće da rade.

"Pronađena količina oružja bila je dovoljna da doslovno uništi kolonu vozila - automobila, autobusa i kamiona", kažu izvori 'Blica' iz istrage. Koliko dugo to naoružanje stoji u šumi kod Jajinaca, nije poznato, ali je, prema saznanjima policije, trebalo biti upotrijebljeno ovih dana.

"Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni posljednji da se priprema ubojstvo premijera i članova njegove obitelji ukoliko ne budemo najzad saznali imena tko su ti ljudi, po čijem nalogu to rade", rekao je Vulin u reagiranju na vijest da je u blizini Vučićeve obiteljske kuće pronađen sanduk oružja i zolja.

Vulin je za TV Pink rekao da će Vučić pokušati minimalizirati slučaj i da to zapravo nema velike veze sa njim i njegovom sigurnošću.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne može dati nikakve izjave dok ne dobije informacije od Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i policije.

''Ne mogu davati nikakve izjave dok ne dobijem info od BIA i policije. To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem'', rekao je za Kurir premijer Vučić, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close