Zapljena

Kod Konjica zaplijenjena droga, oružje i laboratorij za uzgoj marihuane

Vijesti / Crna Kronika | 09. 05. 2016. u 13:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Policijske uprave Konjic u ponedjeljak je održana konferencija za medije, a povod je bio zapljena droge i laboratorija.

Policijski službenici PU Konjic izvršili su u petak, 05.05. akciju na Boračkom jezeru, gdje je zapljenjena velika količina opojnih sredstava, marihuane, u stabljikama i sjemenu, kao i marihuane koja je već spremna za prodaju, kompletan laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane, kao i jedna automatska puška i 21 metak.

Kako je rečeno na press konferenciji, muškarac M.S. (1972.) nastanjen u Sarajevu je priznao počinjeno kazneno djelo, te po završetku kriminalističke obrade predat nadležnom tužiteljstvu.

Na press konferenciji su o akciji govorili glasnogovornik MUP-a HNŽ Ljudevit Marić, zapovjednik PU Konjic Mustafa Gakić, te predstavnik OKP-a PU Konjic Minader Zlomušica.

5. svibnja u vremenu od 15:15 do 17 sati, službenici OKP PU Konjic i Policijske postaje Konjic su u mjestu Boračko jezero, općina Konjic, izvršili pretres kuće koju koristi S.M. (1972.) iz Sarajeva.

Pri pretresu je pronađen laboratorij za uzgoj marihuane sa pratećom opremom, tri pvc vrećice sa zeljastom tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, manja količina sjemena indijske konoplje, veća pvc vreća sa neutvrđenom količinom zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu, 17 saksija s po jednom stabljikom biljke canabis, automatska puška s okvirom bez metaka i 21 metak.

Imenovani je lišen slobode, priveden i zadržan na krim. obradi, a predmeti su uz potvrdu izuzeti. O svemu je upoznat nadležni tužitelj.

Kopirati
Drag cursor here to close