Bastion

Kod Bileće zaplijenjeno 1000 kutija cigareta; Uhićeni državljani BiH i SAD

Vijesti / Crna Kronika | 30. 07. 2015. u 12:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru operativne akcije 'Bastion' pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su u srijedu oko 22 sata spriječili nezakonit promet 1000 kutija cigareta 'Trokadero' i 'Merilyn'.

Cigarete su se nalazile u napuštenom putničkom motornom vozilu 'Yugo', bh. registarskih oznaka, kojeg su prethodno pripadnici JGP Trebinje pokušali zaustaviti u graničnom pojasu Vlahinja na području općine Bileća, ali se vozač velikom brzinom udaljio, pokušavši pri tome udariti i policijskog službenika koji ga je zaustavljao.

Zbog sumnji da se navedenim vozilom vrši prijevoz krijumčarene robe, policijska patrola se uputila u potragu za istim i na sporednom putu, u smjeru naselja Mrežice, pronašla navedeno vozilo bez vozača. U blizini mjesta nađene su i spomenute cigarete. O događaju je obavješten dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Trebinje. U tijeku je dalji rad na ovom slučaju.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo 29.7.2015. godine prilikom kontrole putovnica i graničnih provjera na Međunarodnom aerodromu Sarajevo lišili su slobode dva državljana Bosne i Hercegovine i jednog državljanina Sjedinjenih Američkih Država na osnovu raspisanih potraga.

M. S. (1978.) je potraživao Centar javne bezbjednosti Doboj zbog kaznenog djela 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija' i predat je službenicima CJB Istočno Sarajevo.

Općinski sud Živinice potraživao je O. O. (1975.) zbog kaznenih djela 'Izazivanje opće opasnosti' i 'Paljevina', dok je S. DŽ. (1967.) potraživao Općinski sud Kalesija zbog kaznenog djela 'Protiv sigurnosti javnog prometa'. O. O. i S. DŽ. su predati službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close