U zatvor ide po drugoj optužnici

Oliver Knezović oslobođen optužbi za ubojstvo Vedrana Puljića

Proglašen je krivim za općeopasnu radnju za što mu je dosuđeno četiri godine zatvora i plaćanje troškova postupka u iznosu od 119.980 kuna.
Vijesti / Crna Kronika | 22. 02. 2022. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dalmatinski portal / Oliver Knezović

Oliver Knezović pravomoćno je oslobođen za ubojstvo Vedrana Puljića dok ga je Županijski sud u Splitu u ponedjeljak osudio na četiri godine zatvora zbog izazivanja opće opasnih radnji.

Sedam godina od početka suđenja Oliveru Knezoviću zbog uloge u neredima koji su se 2009. godine odigrali u Širokom Brijegu, Županijski sud u Splitu je donio presudu.

Proglašen je krivim za općeopasnu radnju za što mu je dosuđeno četiri godine zatvora i plaćanje troškova postupka u iznosu od 119.980 kuna, javlja Dalmatinski portal.

Za drugu točku optužnice kojom ga se tereti za pokušaj ubojstva, oslobođen je.

Podsjetimo, nerede u Širokom Brijegu su, uoči utakmice s lokalnim klubom 4. listopada 2009., inicirali pripadnici navijačke skupine Sarajeva “Horde zla”.

Uništili su brojne poslovne i privatne prostore, palili automobile i nasrnuli na domaće navijače, policiju i građane. U tom kaosu je ubijen 24-godišnji Vedran Puljić, a ranjeno i ozlijeđeno još barem desetak osoba.

Knezović je tijekom nereda uzeo službeni pištolj jednog od policajaca koji su osiguravali utakmicu i ispalio više hitaca. Nakon toga se prijavio u širokobriješku policiju, da bi kasnije pobjegao i u pratnji odvjetnika otišao u policijsku postaju u Zagrebu.

U početku mu se sudilo za ubojstvo Vedrana Puljića i još šest pokušaja ubojstva, no sredinom rujna 2017. godine Županijsko državno odvjetništvo je nakon domaćeg vještačenja, izmijenilo optužnicu, pa ga se teretilo za dva kaznena djela – pokušaj ubojstva, ne navodeći koga i dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kopirati
Drag cursor here to close