Općina Ljubuški

Klobuk: Starac sa tri hica ranio 50-godišnjaka, zdravstveno stanje ozlijeđenog stabilno

Vijesti / Crna Kronika | 19. 03. 2012. u 09:53 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema saznanjima iz Ureda za informiranje Kliničke bolnice Mostar jedna osoba koja je jučer ozlijeđena u mjestu Klobuk, općina Ljubuški je stabilnog zdravstvenog stanja.

Za Bljesak.info rečeno je kako je ozlijeđena osoba sa Odjela za anesteziju i reanimaciju prebačena na Odjel kirurgije, te da je stabilnog zdravstvenog stanja i nije životno ugrožen. Prema prvim informacijama tijekom jučerašnjeg dana došlo je do verbalnog incidenta susjeda, nakon čega je upotrijebljeno i vatreno oružje. Policija je izašla na lice mjesta, te je izvršen očevid. Ovaj incident je okarakteriziran kao 'Ubojstvo u pokušaju'.

Jučer u 11 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da je u Dom zdravlja Ljubuški dovezena muška osoba s ozljedama nastalim djelovanjem vatrenog oružja (riječ je o ustrijelnim ranama prsa i lica, te o prostrijelnoj rani ruke – ukupno tri rane).

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici došli su u Dom zdravlja, te su obavili razgovor s ranjenim G. A. (50) iz Klobuka, koji je izjavio da je na njega iz pištolja pucao njegov susjed V. A. (86). O navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja. Policijski službenici potom su izišli na mjesto izvršenja kaznenog djela (mjesto Klobuk, zaseok Antića Greda), te su lišili slobode V. A. (86), koji je dragovoljno predao pištolj marke Bereta, call. 6,35 mm.

Po nalogu dežurnog županijskog tužitelja očevid su izvršili policijski službenici PU Ljubuški, a izvršenim očevidom pronađene su tri čahure call 6,35 mm koje su izuzete, zajedno s drugim pronađenim dokazima. Po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom izvršen je pretres motornog vozila, obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice V. A. (86), a prilikom pretresa pronađena je automatska puška marke FAL s četiri spremnika, odnosno pronađeno je oružje čija nabavka građanima uopće nije dopuštena; također, pronađen je spremnik za pištolj s osam metaka call 6,35 mm, kao i trideset i pet metaka raznih drugih kalibara.

Nad V. A. (86) izvršena je kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je V. A. (86) iz pištolja ispalio tri hica u G. A. (50) nanijevši mu dvije ustrijelne i jednu prostrijelnu ranu, čime je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo u pokušaju' (čl. 166. u vezi s čl. 28. KZ-a FBiH); također je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je V. A. (86) kod kuće držao oružje čija nabavka građanima uopće nije dopuštena, čime je počinio kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari (čl. 371. KZ-a FBiH).

Uz izviješće o počinjenom kaznenom djelu V. A. (86) danas je predan Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close