Proces od 2017.

Kemalu Čauševiću 5,5 godina zatvora

Čaušević, koji je na dužnost ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) imenovan ispred Stranke demokratske akcije (SDA), uhićen je još 2014. godine...
Vijesti / Crna Kronika | 26. 05. 2023. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ravnatelj carinske uprave BiH Kemal Čaušević u petak je pravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora nakon što je proglašen krivim za zloporabu službenog položaja i ovlasti i primanje mita. 

Pročitajte još

Nakon maratonskog sudskog procesa koji je trajao od 2017. godine pravomoćnom presudom Sud BiH je naložio i da se Čauševiću oduzme protuzakonito stečena imovina vrijedna oko 1,7 milijuna konvertibilnih maraka odnosno oko 870 tisuća eura.

No odlukom drugostupanjskog vijeća državnog suda istodobno je zatvorska kazna Čauševiću smanjena s prvobitnih devet godina, jer je odbačen dio optužnice koji ga je teretio i za pranje novca.

Čaušević, koji je na dužnost ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) imenovan ispred Stranke demokratske akcije (SDA), uhićen je još 2014. godine nakon istrage koja je pokrenuta kada je postalo jasno da se on tijekom mandata na ovoj dužnosti obogatio stekavši četiri stana samo u Sarajevu.

U sudskom je postupku utvrđeno kako je on sve te nekretnine stekao na temelju mita kojega je primio da bi trgovcima tekstila osigurao uvoz sirovina uz izbjegavanje plaćanja carinskih pristojbi, piše Hina. 

Kopirati
Drag cursor here to close