Što se događalo u Bijelini?

Kaos na ulicama: Šaketanje, pucnjava .. ranjen specijalac, upucana još jedna osoba

U općem kaosu, u petak u sitne sate, kod jednoga od kafića u Bijeljini ranjeni su dvadesetčetvorogodišnji Brčak O.P., te šest godina stariji policajac P.K. iz Gradiške
Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2021. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U općem kaosu, u petak u sitne sate, kod jednoga od kafića u Bijeljini ranjeni su dvadesetčetvorogodišnji Brčak O.P., te šest godina stariji policajac P.K. iz Gradiške, pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koji se tu našao stjecajem okolnosti, jer je s kolegama pošao na operativno-taktičku vježbu u Loznicu, pišu Nezavisne novine.

Službenik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) susjedne Srbije, prema neslužbenim informacijama portala Hayat.ba, prebačen je na liječenje u UKC Tuzla nakon incidenta koji se dogodio u Bijeljini, a u kojem su ranjene dvije osobe.

Pored pripadnika SAJ-a koji se, navodno, slučajno našao u Bijeljini, ranjen je i policajac O.P. iz Brčkog.

Na upit novinara nije potvrđeno tko je od ranjenih policajaca zbrinut u UKC Tuzla ili su obojica prebačeni u Tuzlu pod jakim osiguranjem Jedinice za posebne namjene MUP-a TK.

Mediji su pisali kako je u Bijeljini skupina policajaca namjeravali da prenoći. Zaustavili su se u jednome od kafića, ne sluteći da će uskoro, nedaleko od njih doći do pucnjave.

Prema dosad prikupljenim novinarskim informacijama, sve se to počelo kada je Bijeljinac Slaviša G. prvo primijetio kako nepoznati muškarac u vozilu Audi 5 tuče djevojku.

''On je prišao i upozorio ga da to ne radi. Slaviša je pritom sjeo u taksi koji je prethodno pozvao, ali mu je nasilnik iz Audija prišao i počeo da ga udara. Zatim je prišla skupina Brčaka, te su i oni počeli napadati Slavišu, koji je bio u taksi vozilu. Taksista je krenuo, ali su oni pucali u taksi vozilo'', pišu Nezavisne novine.

U međuvremenu, su navodno, iz kafića istrčali pripadnici SAJ-a, te govorili Brčacima da prestanu pucati.

Ali oni su se okrenuli i počeli da pucaju u policiju. Tada je ranjen P.K. iz Bosanske Gradiške. Brčaci su u međuvremenu pobjegli, te se za dvojicom traga, a jedan je tu ostao, jer je i on ranjen u tom kaosu. U pitanju je O.P. i utvrđuje se kako je on ranjen – napominju ovi izvori.

Prema priopćenju iz policije, dežurni liječnik izjasnio se da su životno ugroženi. Liječnici su im ipak uspjeli pomoći, te u petak popodne nisu bili ugroženi. Primarijus doktor Željko Pejović, kirurg iz bijeljinske bolnice “Sveti vračevi”, naveo je da su im oko 2.20 dovezena dva mlađa muškarca s prostrelnim ranama ekstremiteta.

''Jedna osoba ima prostrelnu ranu butine lijeve noge bez ozlijede kosti, dok je druga osoba imala prostrel potkoljenice, mekih tkiva s ozljedom kosti. Momak koji je rodom iz Brčkog, nakon ukazane pomoći, izrazio je želju da bude premješten u Bolnicu Brčko. Jedna osoba ostala je na liječenju do daljeg'', naveo je Pejović.

Za Brčacima je, priopćeno je iz bijeljinske policije, raspisana potraga s ciljem da budu uhićeni. Da se za njima traga, potvrdio je i ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač, koji je rekao da su incidentnu situaciju napravile osobe koje su odranije poznate policiji kao sigurnosno interesantne.

''Naši policajci koji su bili u civilu su se umiješali, jer je jedna osoba maltretirala žensku osobu, tukla je i pokušavala da uđe u auto. Došlo je i do upotrebe oružja od tih osoba i naši pripadnici su odgovorili'', rekao je Lukač.

Prema Lukačevim riječima, dvije osobe su u bijegu, a jedna koja je upotrebila oružje je ranjena.

''Intenzivno se traga za ove dvije osobe koje su u bijegu i nadamo se da ćemo ih vrlo brzo privesti i razriješiti ovu situaciju'', dodao je Lukač.


Kopirati
Drag cursor here to close