Sa suđenja

Kamera ispred Kolovratovog stana snimila preprodaju droge

Vijesti / Crna Kronika | 10. 03. 2014. u 19:33 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pred Županijskim sudom u Mostaru danas je iznošenjem materijalnih dokaza te saslušanjem svjedoka započeo glavni pretres u predmetu protiv braće Branimira i Slavena Kolovrat, Slađane Grbavac (op.a. nevjenčana supruga Branimira Kolovrata), Senke Dugalić i njene kćerke Andree, Gorana Milavića, Snježane Gaković iz Mostara te Radeta Vokića iz Sarajeva.

Tužiteljstvo HNŽ ovu skupinu, koja je uhićena krajem kolovoza 2012. godine u Mostaru u specijalnoj akciji FUP-a pkodnog naziva od nazivom “Knez”, tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojne droge heroin.

Pred sudskim vijećem kojim je predsjedavao sudac Hamo Kebo danas su prikazani video snimci s kamere, koja je uz dozvolu nadležnog suda, uoči hapšenja postavljena u hodniku ispred stana na Aveniji u kojem žive Branimir Kolovrat i Slađana Grbavac, te su preslušani audio zapisi Kolovratovih telefonskih razgovora s konzumentima.

Iz video snimaka se vidi da pojedinci te skupine, do 10-ak ljudi, dolaze do Kolovratovog stana, te mu, kako je kazala tužiteljica Eldina Biuk, predaju novac, nakon čega im Branimir ili Slađana daju drogu.

Odbrana se prigovorila ovoj tvrdnji Tužiteljstva kazavši da se na snimcima ne vidi da je uistinu riječ o drogi.

Pripadnik FUP-a Džemal Humačkić iz Mostara u svojstvu je svjedoka pred sudskim vijećem kazao da je Kolovrat telefonom dogovarao isporuku, koja se osim pred njegovim stanom, odvijala i u Franjevačkoj ulici te na velikim stepenicama na Balinovcu.

- Ukupno je identificirano 25 osoba, koja su policiji bila poznata kao konzumenti opojnih droga, a koji su primijećeni i snimljeni oko Kolovratovog stana. Jedna od tih osoba M.B. je odmah nakon izlaska iz zgrade u kojoj stanuje Kolovrat zaustavljena od strane policije kojoj je priznala da kod sebe ima drogu, koju je dobrovoljno predala - kazao je Humačkić.

Istaknuo je kako je prilikom suočavanja tih osoba s policijom čak dolazilo i do gutanja droge koju su krili pod jezikom.

Nastavak glavne rasprave zakazan je za sljedeći ponedjeljak. Ranije je većina optuženih negirala krivicu, dok se prvooptuženi Branimir Kolovrat, njegov brat Slaven i nevjenčana supruga Slađana uopće nisu željeli izjasniti.

Sa zakazivanjem glavnog pretresa se čekalo svo ovo vrijeme iz razloga što je u međuvremenu Slađana Grbavac rodila, a i zbog renoviranja sale u kojoj se održava suđenje.

Kopirati
Drag cursor here to close