Nastavljaju se provjere

Kajganić potvrdio - Neki od tužitelja dobili dodatno osiguranje

Neki tužitelji Tužiteljstva BiH dobili dodatno osiguranje.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 10. 2022. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni tužitelj BiH Milanko Kajganić izjavio je da se nastavljaju provjere navoda o planiranju ubojstva jednog tužitelja ovog tužiteljstva i jednog policijskog službenika, te da su neki od tužioca dobili dodatno osiguranje.

Kajganić kaže da je u okviru ovih provjera pretresena jedna lokacija na Sokocu tokom koje su pronađene snajperska i automatska puška, ali da se u ovom trenutku ne može reći za što su bile namijenjene, odnosno jesu li ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo.

Rekao je da su navodi o planiranju ubojstva potekli od pritvorenika u državnom zatvoru u Vojkovićima.

''Komentiralo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju osobu, niti predmet. Znamo da su komentirali osumnjičeni iz takozvanog `Sky predmeta` i to se sada provjerava'', rekao je Kajganić.

Kaže da su neki tužitelji Tužiteljstva BiH dobili dodatno osiguranje, ne precizirajući o kojim tužiteljima je riječ.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH jučer su, po naredbi Suda i Tužiteljstva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, rečeno je ranije Srni u Sipi.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirana dva ubojstva.

Podsjetimo, direktor Policije RS Siniša Kostrešević rekao je jučer kako je MUP RS od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimio saznanja da je neidentificirana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifriranje Sky aplikacije preuzeo konkretne aktivnosti na organizaciji ubojstva tužitelja Tužiteljstva BiH Dubravka Čampare.

Kopirati
Drag cursor here to close