Optužnica

Kad misliš da možeš kupiti (svakog) policajca…

Turčin se tereti da je službenoj osobi u institucijama Bosne i Hercegovine učinio dar da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smjela izvršiti, čime je počinio krivično djelo davanja dara i drugih oblika koristi.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 12. 2021. u 09:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Serveta Yavuza, rođenog 1985. godine u Hinisu, Republika Turska, državljanina Republike Turske.

Optuženi se tereti da je 31. kolovoza ove godine policijskom službeniku Granične policije BiH, zaposlenom na graničnom prelazu Međunarodni aerodrom Sarajevo, ''samoinicijativno ušao u ured kontrole putovnica i dao novčanicu u apoenu od 50 eura kako bi mu dozvolio ulazak bez dodatne kontrole i provjera razloga ulaska, budući da nije ispunjavao uvjete za ulazak u BiH, nakon što je doputovao u BiH na liniji Istanbul-Sarajevo''.

Yavuz se tereti da je službenoj osobi u institucijama Bosne i Hercegovine učinio dar da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smjela izvršiti, čime je počinio krivično djelo davanja dara i drugih oblika koristi.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close