Istraga

Jurišnik iz Zavidovića, s adresom u Luksemburgu, napada tko nije za SDA

Ova informacija potvrđena je službeno i iz Tužiteljstva BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 03. 2021. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet i otvorilo istragu protiv Jasmina Mulahusića, jednog od, kako tvrdi Dnevni avaz, najpoznatijih SDA botova na društvenim mrežama, koji otvoreno vrijeđa i napada političke oponente režima Bakira Izetbegovića i bliskog suradnika Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e.

Ova informacija potvrđena je službeno i iz Tužiteljstva BiH.

Avaz navodi kako je Tužiteljstvo prije mjesec zaprimilo prijavu protiv navedene osobe zbog krivičnog djela izazivanje nacionalne, vjerske ili rasne mržnje i netrpeljivosti putem različitih objava na internetu, javnom prostoru i društvenim mrežama.

Pročitajte još

''Prema nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, nadležne policijske agencije izvršile su određene provjere i prikupljanje informacija te je, u svojstvu svjedoka i oštećenih, saslušan određen broj osoba'', rečeno je iz ove institucije.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića i Predraga Kojovića, lidera NiP-a, SBB-a i Naše stranke, ali i brojnih drugih političara i novinara.

Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i političare koji ne odgovaraju SDA.

Jedan od onih koji je dao iskaz u Tužiteljstvu je i poznati novinar i vlasnik Face televizije Senad Hadžifejzović, što je potvrdio u izjavi za Dnevni avaz.

''Na ovo gledam onako kako on gleda Face, dakle gleda našu TV, a mrzi i prijeti?! Nemam Facebook, ne čitam nikada komentare, ja radim, oni neka kritiziraju. No, saznam za ovakve tipove koji su prijetnja i opasnost za novinare, saznam i tko su i kada su anonimni'', kaže Hadžifejzović.

Ocijenio je da Tužiteljstvo mora efikasno djelovati.

''Iako sam vrlo iznenađen da se netko prihvatio posla u ovom slučaju, gdje, i ja mislim, imaju itekakvu konekciju pojedinci i obavještajne službe, nije ovo jedini slučaj i primjer'', rekao je sarajevskim novinama Hadžifejzović.

Kopirati
Drag cursor here to close