Tragedija

Još jedna smrt na pruzi u BiH

Nesreća se dogodila u 11.37 sati, kada je "na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prijelaza naletjela dizel lokomotiva" u blizini putnog prijelaza "Topolik" u Prijedoru.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 03. 2023. u 17:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ŽRS / Još jedna smrt na pruzi u BiH

Jedna muška osoba poginula je nakon udara lokomotive u blizini putnog prijelaza "Topolik" u Prijedoru, priopćeno je iz Željeznica Republike Srpske (ŽRS).

U priopćenju je navedeno da se nesreća dogodila u 11.37 sati, kada je "na muškarca koji se neovlašteno kretao prugom u blizini putnog prijelaza naletjela dizel lokomotiva".

"Strojovođa 'Željeznica Republike Srpske' je vidjevši muškarca koji se kreće prugom, više puta davao zvučni signal, međutim tragedija se nije mogla izbjeći jer se muškarac nije sklanjao s kolosijeka", navodi se u priopćenju.

"Željeznice Republike Srpske" izražavaju žaljenje i upućuju saučešće obitelji stradalog.

Iz ove kompanije navode da su na mjesto nesreće izašli pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, službe Hitne pomoći, Okružno javno tužiteljstvo i Komisija "Željeznica Republike Srpske".

Podsjetimo, jutros je smrtno stradala jedna ženska osoba M. F. (1994.) iz mjesta Kralupi, u Konjicu  nakon što je na nju naletio vlak na željezničkoj pruzi u mjestu Pokojište.

Kantonalna tužiteljica u ovom slučaju Sanja Šurković je izjavila za Radio Konjic da će istraga pokazati o čemu se radi, ali da prema dosadašnjim podacima osoba nije obraćala pažnju na upozorenja koja su joj davali iz voza, te da je zvučnim signalom upozoravana u više navrata da se skloni s pruge.

Kopirati
Drag cursor here to close