Ratni zločin

Jednomjesečni pritvor Zdenku Grbavcu

Pritvor je Grbavcu određen zbog opasnosti od bijega, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike.
Vijesti / Crna Kronika | 18. 01. 2018. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Zdenku Grbavcu, osumnjičenom za zločine nad Srbima u Bradini kod Konjica 1992. godine.

Iz Suda BiH priopćeno je da pritvor Grbavcu, koji je osumnjičen za zločin protiv čovječnosti, može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnosno do 16. veljače ili do drugačije odluke Suda.

Pritvor je Grbavcu određen zbog opasnosti od bijega, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike, navodi se u priopćenju Suda BiH.

Grbavac je osumnjičen da je u Bradini kod Konjica 1992. godine izveo trojicu srpskih civila iz grupe zarobljenika i ubio ih s još jednim suučesnikom.

Pojedini mediji su objavili i neslužbene informacije da je Zdenko Grbavac zet bivšeg predsjednika HDZ-a 1990 i sadašnjeg poslanika u Saboru Hrvatske, te predsjednika Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Bože Ljubića.

Podsjećamo, početkom prosinca prošle godine zbog zločina u Konjicu uhićen je i stric predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, Šefik Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close