Strah od bijega

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za pljačku zlatarne u Mostar

Naime, Elvir Pelto se sumnjiči da je 27. srpnja 2021 godine oko 19 sati, u ulici Kralja Petra Krešimira IV kod broja 16, u Mostaru, u Zlatarni 'Lea', vlasništvo P. D., uz uporabu opasnog oruđa, ušao u zlatarnu...
Vijesti / Crna Kronika | 30. 07. 2021. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Županijski sud u Mostaru je dana 30. srpnja 2021. godine odredio pritvor Elviru Pelti, zv.'Abdurahman' i 'Eko' (1978.), iz Zenice,u trajanju od jedan mjesec, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Razbojstvo iz čl. 289 st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH.

Naime, Elvir Pelto se sumnjiči da je 27. srpnja 2021 godine oko 19 sati, u ulici Kralja Petra Krešimira IV kod broja 16, u Mostaru, u Zlatarni 'Lea', vlasništvo P. D., uz uporabu opasnog oruđa, ušao u zlatarnu, zatim drvenom palicom oštećenom P. D. zadao više udaraca po glavi, točnije zatiljku, uslijed kojih udaraca je oštećeni pao na koljena, nakon čega ga je nastavio udarati u predjelu glave, ramena i ruka više puta, nanijevši mu na taj način tjelesne ozljede, nakon čega je oštećeni uspio pobjeći van radnje, za koje vrijeme je osumnjičenik iz vitrina uzeo dvije table sa većim brojem komada zlatnog nakita – prstenja, te pobjegao iz zlatarne, gdje je odmah u prolazu pored zlatarne bio zadržan od strane prolaznika do dolaska policije.

Osumnjičenik Elvir Pelto je povratnik u vršenju kaznenih djela.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close