Nalog za pretres

Jajce: Kod 36-godišnjaka pronađene puške i streljivo

Vijesti / Crna Kronika | 14. 12. 2015. u 08:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici policijske stanice Jajce su došli do saznanja da osoba inicijala O.K. rođen 1979. godine iz Jajca nelegalno posjeduje oružje, te su pribavili naredbu suda za pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni.

Na osnovu naredbe općinskog suda Jajce dana 11.12.2015. godine izvršen je pretres, kojom prilikom pronađena automatska puška sa pet okvira za streljivo, sa ukupno 259 komada metaka kalibra 7,62 mm i jedna puška M-48 sa 12 metaka kalibra 7,99.

Nad osumnjičenim je provedena kriminalistička obrada zbog kaznenog djela 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz člana 371.KZFBiH, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju do tri godine. Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj županijskom tužiteljstvu Travnik.

Iz MUP-a SBŽ apeliraju na građane da 'izaberu život bez oružja' (kako je i naziv akcije koja se provodi) i predaju oružje koje je nelegalno u njihovom posjedu. Takvim postupkom izbjegavaju bilo kakvo prekršajno ili kazneno gonjenje, kako je to i predviđeno novim Zakonom o nabavi, držanju i nošenju oružja i streljiva Srednjobosanske županije, priopćeno je iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close