Akcija FUP-a

Jablanica: Uhićen zbog neovlaštenog snimanja i seksualnog uznemiravanja

Lice lišeno slobode se sumnjiči da je posjedovalo i prikazivalo fotografije i video zapise maloljetne osobe i djelilo drugim osobama, te je na osnovu spola vršio nasilje i seksualno uznemiravanje.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 06. 2022. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ su proveli operativno-taktičku akciju ''Anonymous'' na području općine Jablanica.

Akcija je provedena zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Neovlašteno optičko snimanje“ iz člana 189. stav 3., a u vezi sa članom 29. ''Zakona o ravnopravnosti spolova u BiH''.

Jedno lice je lišeno slobode, inicijala A.D. (1995.) iz Jablanice, a pronađen je i mobilni telefon koji se može dovesti u vezu sa izvršenjem spomenutog krivičnog djela.

Lice lišeno slobode se sumnjiči da je posjedovalo i prikazivalo fotografije i video zapise maloljetne osobe i djelilo drugim osobama, te je na osnovu spola vršio nasilje i seksualno uznemiravanje kojim djelom je ugrozio mir, duševno zdravlje i tjelesni integritet maloljetne osobe.

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom toku predana u nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close