Samo jedan u nizu

Izrešetan autobus nogometnog prvoligaša, nekoliko njih bori se za život

U trenutku napada autobus je prešao trećinu od čak 822 kilometra i 14 sati dugog putovanja na gostovanje kod ekipe Golden Stars.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 11. 2019. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje petorica igrača i vozač autobusa nigerijskog prvoligaša "Ifeanyi Ubah" u kritičnom su stanju nakon što su na njih vatru otvorili pljačkaši maskirani u vojne uniforme, prenose svjetski mediji.

U trenutku napada autobus je prešao trećinu od čak 822 kilometra i 14 sati dugog putovanja na gostovanje kod ekipe Golden Stars.

Najnoviji napad dogodio se na istom putu na kojem je prije pet godina napadnut i autobus "Kano Pillarsa", pri čemu je i pet njihovih igrača tada ranjeno hicima iz vatrenog oružja.

Nogometni klub "Ifeanyi Ubah" se oglasio povodom uznemirujućeg događaja, iznio u javnost i fotografije ranjenih nogometaša i oštećenog autobusa.

"Naše igrače i članove stručnog stožera su napali naoružani razbojnici u blizini Kaba krivine nedaleko od Lokoja na putu za Kano na utakmicu sa ekipom "Jigawa Golden Stars"", poručili su.

Nigerijski klubovi su zbog neimaštine prisiljeni na užasno duga, iscrpljujuća i opasna gostovanja po jako lošim putevima, na kojem su najveće opasnosti pljačkaši i teške prometne nesreće.

Ovo je bio samo jedan u nizu napada na sportaše na nigersijkim putevima.

"Aba Warriors" napadnuti su prošle godine na putu na kup utakmicu u glavni grad Lagos, kao i "Osun United" kada su putovali na utakmicu prve lige.

Prethodnog mjeseca dvije nogometašice "Police Machinea" poginule su u prometnoj nesreći. Prije 10 godina čak 32 nigerijskanogometaša poginula su u prometnim nesrećama dok su se vozili na gostovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close