Slučajnost ili?

Izgorio automobil mostarskog liječnika koji je optužen za smrt 18-godišnje djevojke

Vlasnik automobila, Ibro Obradović je šef interne službe u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić"
Vijesti / Crna Kronika | 13. 02. 2023. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon informacije da je izgorio skupocjeni Mercedes, objavljena je informacija kako je to automobil liječnika Ibre Obradovića, šefa Internog odjela KB "Dr. Safet Mujić", koji je optužen za smrt 18-godišnje djevojke.

Požar u naselju Šehovina je prijavljen noćas u 2:33 sata. na intervenciji je bilo šest vatrogasaca sa dva vozila i požar su ugasili nakon sat vremena.

Pročitajte još

Policijski službenici su, kako smo ranije pisali uradili očevid, a više detalja bit će poznato nakon što se obave sve istražne radnje

Doktor Ibro Obradović, šef interne službe bolnice „Dr. Safet Mujić“ u Mostaru, 2021. godine proglašen je krivim za nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti osamnaestogodišnje Anide Torlo.

Međutim, nagodbom koju je postigao njegov odvjetnik Josip Muselimović sa tužiteljem Spomenkom Jukićem dodijeljena mu je kazna zatvora od godinu dana koju će po važećim zakonima moći platiti u iznosu od 36.000 KM.

Tada su mediji pisali kako je osamnaestogodišnja djevojka Anida Torlo nekoliko dana nakon proslave osamnaestog rođendana osjetila je mučninu u stomaku. Na inicijativu njenog oca Nedima Torle odlaze u hitnu pomoć u Čapljini gdje joj je ustanovljen povišen nivo šećera u krvi i preporuka za nastavak liječenje u ambulanti u naselju Gubavica.

Nakon povratka iz Čapljine i pogoršanja stanja odlaze u ambulantu u Gubavici odakle ih doktorica na nagovor medicinske sestre šalje na dalje pretrage u kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić” u Mostaru

Otac djevojke, tada je medijima ispričao kako je njegova kćerka bila u toliko lošem stanju da su je u bolnicu uveli uz pomoć invalidskih kolica.

''Ona je bila u toliko lošem stanju da, kad ju je vidjela medicinska sestra, donijela joj je kolica da uđe u bolnicu. Ja sam je na kolicima odvezao kod dr. Ibre Obradovića. Upoznao sam ga šta je bilo i rekao mu da ima sad šećer na šta mi je on rekao da nema veze što ima šećer i da se to može pojaviti ako ima gripu ili ako se prehladila i da on varira.“

Dr. Ibro Obradović je kako je kazao konstatirao da ima gripu i da nema potrebe za panikom te da bi trebali da se vrate u ambulantu u Gubavici kako bi primila još jednu infuziju.

''Trebao je i on da joj da još jednu infuziju i ja sam ga pitao hoćemo li ovdje da joj da, on nije želio nego je insistirao da se vrati na Gubavicu. Nakon toga je nastalo ubjeđivanje zašto da je vraćam na Gubavicu kad je takvog stanja i kad sam došao u bolnicu. Rekao mi je da ne paničim i da je to obična gripa i onda joj je stavio masku na lice. Rekao mi je da je to obična gripa i da će dati neke tablete i da treba da primi još tri infuzije kroz naredna tri dana.“

Nakon uvjeravanja s liječnikom i osobljem, Nedim Torlo zajedno sa Anidom Torlo vraća se opet u ambulantu u naselju Gubavica kako bi mogla primiti infuziju.

Nakon pogoršanja stanja ponovno su otišli u bolnicu „Dr. Safet Mujić“, a Nedimu Torli je priopćeno da mu je kćerka preminula.

Obitelj je tražial obdukciju, koja je izvršena od JU Zavoda za sudsku medicinu RS-a i Zavoda za medicinu rada Kantona Sarajevu, te je utvrđeno da je Anida Torlo preminula usljed hemoragične upale gušterače.

Po službenoj dužnosti Tužilaštvo HNK 14.12.2020. godine podiže optužnicu protiv dr. Ibre Obradovića za Teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi u vezi kaznenog djela Nesavjesnog liječenja. 

Nedugo nakon početka procesa u lipnju 2021. godine advokat Ibre Obradovića, Josip Muselimović i tužilac kantonalnog Tužilaštva HNK Spomenko Jukić postižu nagodbu o priznanju krivnje kojom je Obradović priznao krivnju za teško kazneno djelo i u vezi Nesavjesnog liječenja te time prihvaća kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close