Zaštita sigurnosnog sistema

Iz BiH protjerani Rus i Alžirac zbog povezanosti s terorizmom

Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja iz BiH, a Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu poduzimati ovakve i slične aktivnosti.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 07. 2023. u 12:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima priopćila je da su iz Bosne i Hercegovine protjerali dvije osobe zbog povezanosti sa terorizmom.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u suradnji sa drugim nadležnim agencijama u prethodnom periodu su provodili sve neophodne planske operativne mjere i radnje na području Bosne i Hercegovine u cilju pronalaska sigurnosno zanimljivih osoba - stranih državljana, za koje postoje raspoložive informacije o povezanosti sa terorizmom i organiziranim kriminalom.

"S tim u vezi od inspektora za strance, izvršen je na području Sarajeva pronalazak državljanina Alžira inicijala S.B. alijas A.B. i državljanina Rusije inicijala A.G. Te osobe su prije protjerivanja bile smještene pod nadzor u Imigracijski centar u Istočnom Sarajevu, iz razloga što su predstavljali prijetnju sigurnosnom sistemu BiH zbog povezanosti sa terorizmom", navode iz Službe za poslove sa strancima.

Nakon svih provedenih aktivnosti pripadnici Službe su izvršili mjere protjerivanja iz BiH, a Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu poduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprječavanje neregularnih migracija te samim tim i davanje doprinosa zaštiti sigurnosnog sistema BiH, priopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close